Banánová Granola

Recepty, Pro začátečníky

Suroviny

250 g ovesných vloček
100 g lískových ořechů
50 g vlašských ořechů
3 menší zralé banány nebo 2 větší (asi okolo 240 g)
2 vrchovaté lžíce olivového oleje (20 g) (extra panenského)
1 vrchovatá lžíce medu (25 g)

Postup přípravy receptu

  1. Troubu předehřejte na 190°C. V míse smíchejte ovesné vločky, ořechy nasekané na menší kousky a větší špetku soli. V menší mističce rozmačkejte banány, až vám vznikne taková kašička.

  2. Banány přidejte ke směsi ořechů a vloček. Promíchejte a dejte do mísy olej a med. Nejlépe rukama nebo vařečkou vše důkladně promíchejte, ať se vše pěkně spojí.

  3. Větší pekáč vyložte pečícím papírem. Směs na něj rovnoměrně naneste. Dejte do trouby a pečte asi 10 minut. Ale hlídejte, aby se směs nezačala připalovat.

  4. Po 10 minutách pekáč vyndejte a směs promíchejte. Dejte do trouby ztlumené na 170°C a pečte asi 30 minut (každých 10 minut směs vyndejte a promíchejte), dokud nebude granola zlatavá a křupavá. Skladujte v uzavíratelné sklenici.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!