Banánky bez lepku, mléka a vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 130 g bezlepkové mouky Schär B
- 50 g bezlepkové mouky Jizerka
- 20 g solamylu
- 2 sáčky vanilkového pudinku
- 1/4 kávové lžičky xanthanu
- 80 g moučkového cukru
- 160 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
- 1 kávová lžička citronové kůry
- rybízová marmeláda (linecká)
- čokoládová poleva:
- hořká čokoláda bez lepku + silnější plátek ztuženého tuku
Postup Banánky bez lepku, mléka a vajec
Postup přípravy receptu
-
Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme podlouhlé tvary (rohlíčky, jazýčky, obdélníčky).
Přeneseme na plech vystlaný pečicím papírem. Pečeme při 160°C cca 8-10 minut.
Necháme zchladnout na plechu, teprve poté s cukrovím manipulujeme. Zcela vychlazené spojujeme po dvou pikantní marmeládou. Na závěr omočíme z poloviny v čokoládové polevě.