Banánky bez lepku, mléka a vajec

Recepty, Moučníky

Suroviny

130 g bezlepkové mouky Schär B
50 g bezlepkové mouky Jizerka
20 g solamylu
2 sáčky vanilkového pudinku
1/4 kávové lžičky xanthanu
80 g moučkového cukru
160 g Stelly (nebo jiného margarínu bez obsahu mléka)
1 kávová lžička citronové kůry
rybízová marmeláda (linecká)
čokoládová poleva:
hořká čokoláda bez lepku + silnější plátek ztuženého tuku

Postup přípravy receptu

  1. Ze všech surovin vypracujeme hladké nelepivé těsto. Zabalíme ho do potravinové fólie a necháme hodinu odpočinout v chladu. Poté vyválíme plát silný asi 4 mm a vykrájíme podlouhlé tvary (rohlíčky, jazýčky, obdélníčky).

  2. Přeneseme na plech vystlaný pečicím papírem. Pečeme při 160°C cca 8-10 minut.

  3. Necháme zchladnout na plechu, teprve poté s cukrovím manipulujeme. Zcela vychlazené spojujeme po dvou pikantní marmeládou. Na závěr omočíme z poloviny v čokoládové polevě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!