Báječná houbová omáčka
Recepty, Bezmasá jídlaSuroviny
- 4 lžíce másla
- 1 cibuli
- 300 g žampionů
- 200 g žampionů portobello
- hrst lesních hub, sušené namočíme
- 375 g smetany na vaření
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl, kmín, pepř
Postup Báječná houbová omáčka
Postup přípravy receptu
-
Cibuli nakrájíme najemno. Žampiony nakrájíme na plátky.
Rozpálíme 3 lžíce másla a cibulku necháme zesklovatět. Přidáme nakrájené žampiony a pak po chvíli ještě lesní houby. Osmahneme. Dobře osolíme, přidáme drcený kmín.
Po 10 minutách opékání přilijeme smetanu. (Při opékání občas promícháme.) Přivedeme k varu a pak necháme mírně probublávat tak 5 až 10 minut. Občas promícháme.
Připravíme jíšku. Do másla přidáme mouku a osmahneme. Klasika. Omáčku zahustíme jíškou. Ještě tak 3 minuty provaříme.