Báječná houbová omáčka

Recepty, Bezmasá jídla

Suroviny

4 lžíce másla
1 cibuli
300 g žampionů
200 g žampionů portobello
hrst lesních hub, sušené namočíme
375 g smetany na vaření
2 lžíce hladké mouky
sůl, kmín, pepř

Postup přípravy receptu

  1. Cibuli nakrájíme najemno. Žampiony nakrájíme na plátky.

  2. Rozpálíme 3 lžíce másla a cibulku necháme zesklovatět. Přidáme nakrájené žampiony a pak po chvíli ještě lesní houby. Osmahneme. Dobře osolíme, přidáme drcený kmín.

  3. Po 10 minutách opékání přilijeme smetanu. (Při opékání občas promícháme.) Přivedeme k varu a pak necháme mírně probublávat tak 5 až 10 minut. Občas promícháme.

  4. Připravíme jíšku. Do másla přidáme mouku a osmahneme. Klasika. Omáčku zahustíme jíškou. Ještě tak 3 minuty provaříme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!