Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Recepty, MoučníkySuroviny
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 celý prášek do pečiva
- 1 hrnek cukru krupice
- 3 celá vejce
- 1 hrnek mléka
- 1/2 hrnku oleje
- 1 zakysaná smetana (může být 200 g 15% tuk)
- Rozinky
- oříšky -dle libosti a chuti
- skořice
- 1 jablko
Postup Bábovka ze zakysané smetany, s vůní skořice
Postup přípravy receptu
-
Celá vejce ušleháme spolu s cukrem, přidáme olej, zakysanou smetanu a vymícháme. Poté přidáme hrnek mléka.
Až vznikne hladká hmota, postupně začneme přidávat mouku smíchanou s práškem do pečiva. Těsto není ani řídké, ani husté...
Pro zpestření přidáme do směsi 1 celé najemno nastrouhané jablko, dochutíme skořicí či rozinkami a oříšky a nalijeme do tukem vymazané a hrubou moukou vysypané formy na bábovku.
Pečeme na 170 stupňů zhruba hodinku, nebo tak, jak je kdo zvyklý.