Bábovka s rybízem a bílou čokoládou
Recepty, MoučníkySuroviny
- 1/2 hrnku vloček
- 1/2l hrnku mléka
- 1 vejce
- 1 necelý hrnek cukru (ideálně třtinový)
- 1 vanilkový cukr
- 1/2 hrnku oleje
- 1 hrnek celozrnné mouky jemně mleté
- 1/2 hrnku polohrubé mouky bílé
- 1 prášek do pečiva
- červený rybíz
- 100 g bílé čokolády
Postup Bábovka s rybízem a bílou čokoládou
Postup přípravy receptu
-
Vločky zalijte mlékem a nechte 15 minut odstát (nasáknout). Postupně vmíchejte (stačí ručně vařečkou) všechny ingredience v pořadí, jak jsou uvedeny. Mouky vmíchejte nakonec, společně s práškem do pečiva.
Na závěr přidejte čokoládové kousky a jemně vmíchejte rybíz (směs není úplně tekutá, tak ať ho nerozmašírujete). Pečeme na 170°C asi 50 minut.
Nechte vychladnout, podávejte pocukrované nebo s kopečkem šlehačky nebo zakysanky nebo jogurtu nebo zmrzliny, prostě něčeho dobrého.