Bábovka s jogurtem a skořicí, bez vajec
Recepty, MoučníkySuroviny
- 350 g polohrubé mouky
- cca 180 g krystalového cukru (podle toho, jak kdo rád sladké)
- 130 g rozpuštěného tuku na pečení
- 1-2 lžičky mleté skořice
- 1 kypřící prášek do pečiva
- 150 g bílého jogurtu
- mléko dle potřeby
- namočené rozinky
- kakao na obarvení části těsta (pokud chceme bábovku dvoubarevnou)
- tuk a
- strouhanka na vymazání a vysypání formy
Postup Bábovka s jogurtem a skořicí, bez vajec
Postup přípravy receptu
-
Mouku, cukr, skořici a kypřící prášek smícháme, poté přidáme tuk a jogurt, vše důkladně promícháme.
Podle hustoty těsta, přidáváme mléko.
Bez mléka je těsto velmi husté, nedá se lít do formy. Část těsta můžeme obarvit kakaem. Těsto lijeme do vymazané a vysypané formy. (Liji po vrstvách, a každou lehce pokladu namočenými rozinkami.)
Pečeme v předem vyhřáté troubě při 180°C cca 40 minut.
Po upečení sypu moučkovým cukrem s trochou skořice.