Bábovka Matylda s jablky

Recepty, Moučníky

Suroviny

4 jablka (cca 400g)
200 g polohrubá mouka
190 g cukr krystal
3 vejce
1 lžíce medu
7 lžic mléka
5 lžic oleje
1 lžíce rumu
1 malá hrst vlašských ořechů nahrubo nakrájených
1 malá hrst vlašských ořechů najemno nastrouhaných
1 lžička skořice
1 lžička kakaa
1 kypřící prášek do pečiva
1 lžíce rozinek

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme si bílky od žloutků, z bílků vyšleháme sníh (já si vždycky pomůžu špetkou soli). Žloutky ušleháme s cukrem, postupně zašleháme olej, mléko, rum. Mouku si promícháme s kakaem, skořicí, všemi oříšky a práškem do pečiva.

  2. Jablka oloupeme a nastrouháme nahrubo. Sypkou směs s moukou vmícháme do žloutků s cukrem, poté přidáme nastrouhaná jablka a nakonec zlehka vmícháme sníh z bílků.

  3. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané bábovkové formy (já jsem zrovna vymazala sádlem a vysypala strouhankou), vložíme do vyhřáté trouby na 200°C, pečeme 1/4 hodiny, potom snížíme teplotu na 175°C a dopečeme (asi 40 minut, zkoušíme špejlí).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!