Babiččina mrkvová buchta

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
200 g moučkového cukru
2 vanilkové cukry
5 lžic oleje
5 lžic horké vody
250 g nastrouhané mrkve
250 g polohrubé mouky
vrchovatá lžička prášku do pečiva
čokoláda na vaření

Postup přípravy receptu

  1. Oddělíme žloutky od bílků. Poté žloutky smícháme s moučkovým cukrem a s vanilkovými cukry.

  2. Přidáme olej, vodu, mrkev, mouku a prášek do pečiva. Potom vyšleháme bílky, z kterých vznikne tuhý sníh. Poté sníh vmícháme do těsta.

  3. Pečeme na 180°C a necháme vychladnout. Po vychladnutí polijeme rozpuštěnou čokoládou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!