Babiččina kulajda

Recepty, Polévky

Suroviny

hrnek hub
hrnek brambor
sůl
pepř
2 hrnky kuřecího vývaru
kousek másla na jíšku
trochu mouky na jíšku
kopr
lžíce octu
nové koření
bobkový list
půl hrnku smetany
vejce

Postup přípravy receptu

  1. Připravíme dva kastrůlky. V jednom si uvaříme na kostičky nakrájené brambory, nové koření a bobkový list. V půli vaření přidáme i houby. V druhém uděláme jíšku, necháme vychladnout a zalijeme horkým vývarem.

  2. Promícháme a řádně provaříme. Pak přidáme brambory i s vodou a houbami, nasekaný kopr, ocet, sůl a pepř. Ještě chvilku vaříme a nakonec vlijeme smetanu.

  3. Vypneme, vložíme kousek másla, podáváme s pošírovaným vajíčkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!