Babiččina kulajda
Recepty, PolévkySuroviny
- hrnek hub
- hrnek brambor
- sůl
- pepř
- 2 hrnky kuřecího vývaru
- kousek másla na jíšku
- trochu mouky na jíšku
- kopr
- lžíce octu
- nové koření
- bobkový list
- půl hrnku smetany
- vejce
Postup Babiččina kulajda
Postup přípravy receptu
-
Připravíme dva kastrůlky. V jednom si uvaříme na kostičky nakrájené brambory, nové koření a bobkový list. V půli vaření přidáme i houby. V druhém uděláme jíšku, necháme vychladnout a zalijeme horkým vývarem.
Promícháme a řádně provaříme. Pak přidáme brambory i s vodou a houbami, nasekaný kopr, ocet, sůl a pepř. Ještě chvilku vaříme a nakonec vlijeme smetanu.
Vypneme, vložíme kousek másla, podáváme s pošírovaným vajíčkem.