Babiččin domácí štrúdl

Recepty, Moučníky

Suroviny

TĚSTO:
150 g cukru moučka
2 vejce
1 balíček prášku do pečiva
120 g Hery
6 lžic mléka
450 g hladké mouky
NÁPLŇ:
4 lžíce rozinek
1 skořicový cukr
Jablka
2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
+ vejce na potření

Postup přípravy receptu

  1. Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájený tuk, vejce, prášek do pečiva a mléko. Vařečkou promícháme a pak vypracujeme vláčné těsto. Těsto necháme chvíli uležet v chladu.

  2. Dále oloupeme jablka a nastrouháme nahrubo. Z jablek vymačkáme v ruce šťávu.

  3. Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na vále, rozložíme strouhaná jablka, posypeme 1/2 dávky skořicového cukru a přidáme rozinky. Stočíme závin, přendáme na pečící papír a na plech.

  4. Oba potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v horkovzdušné troubě při 150°C asi 60 minut. Upečený závin necháme vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!