Babiččin domácí štrúdl
Recepty, MoučníkySuroviny
- TĚSTO:
- 150 g cukru moučka
- 2 vejce
- 1 balíček prášku do pečiva
- 120 g Hery
- 6 lžic mléka
- 450 g hladké mouky
- NÁPLŇ:
- 4 lžíce rozinek
- 1 skořicový cukr
- Jablka
- 2 lžíce nasekaných vlašských ořechů
- + vejce na potření
Postup Babiččin domácí štrúdl
Postup přípravy receptu
-
Do mísy nasypeme hladkou mouku, moučkový cukr, přidáme pokrájený tuk, vejce, prášek do pečiva a mléko. Vařečkou promícháme a pak vypracujeme vláčné těsto. Těsto necháme chvíli uležet v chladu.
Dále oloupeme jablka a nastrouháme nahrubo. Z jablek vymačkáme v ruce šťávu.
Těsto rozdělíme na dvě poloviny. Vyválíme na vále, rozložíme strouhaná jablka, posypeme 1/2 dávky skořicového cukru a přidáme rozinky. Stočíme závin, přendáme na pečící papír a na plech.
Oba potřeme rozšlehaným vajíčkem a pečeme v horkovzdušné troubě při 150°C asi 60 minut. Upečený závin necháme vychladnout, posypeme cukrem a můžeme podávat.