Avokádovo-čokoládový dort
Recepty, DortySuroviny
- Korpus:
- 3 hrnky mouky
- 2 hrnky třtinového cukru nebo melasy
- 2 hrnky vody
- 1/4 hrnku oleje
- 1 velké zralé avokádo
- 6 lžic kakaa
- 2 lžíce vinného octa
- 2 lžičky prášku do pečiva
- 2 lžičky jedlé sody
- 2 lžičky vanilkového extraktu
- Krém:
- 2 střední zralá avokáda
- 450 g moučkového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 1/2 lžičky vanilkového extraktu
Postup Avokádovo-čokoládový dort
Postup přípravy receptu
-
Troubu zapneme na 160 stupňů (horkovzdušná).
Do mixéru dáme dužinu z avokáda a cukr. Rozmixujeme dohladka.
Do mísy nasypeme mouku s kakaem, práškem do pečiva a jedlou sodou a vše promícháme.
Přidáme krém z avokáda a cukru, vodu, olej, vinný ocet a vanilkový extrakt a vymícháme hladké těsto bez hrudek.
Těsto vlijeme do pečícím papírem vymazané formy a pečeme cca 30 až 40 minut nebo dokud špejle po zapíchnutí nevyndáme suchou bez známek těsta. Necháme 15 minut vychladit na mřížce ve formě, poté z formy vyndáme a nechámze zcela vychladit.
Mezitím připravíme krém. Do mixéru dáme dužinu z obou avokád s citronovou šťávou a vanilkovým extraktem a zapneme.
Postupně přisypáváme moučkový cukr. Krém by měl být hladký bez hrudek.
Vychladlý korpus rozřízneme, namažeme připraveným avokádovým kréme, přiklopíme druhou půlkou a zbytek krému rozmažeme na vrch dortu. Díky citronové šťávě avokádo neztratí svou úžasnou svěží barvu.