Arašídové sušenky s quinoou (bez lepku, mléka a vajec)

Recepty, Dietní recepty

Suroviny

100 g arašídového másla
30 g nevařené bílé quinoy
30 g bezlepkové mouky (použila jsem hladkou rýžovou)
3 lžíce medu
1 lžíce hnědého třtinového cukru
1 lžíce chia semínek
2 lžíce slunečnicových semínek

Postup přípravy receptu

  1. Všechny suroviny promícháme a vytvoříme z nich kompaktní tužší těsto.

  2. Polévkovou lžící odebíráme kousky velikosti vlašského ořechu. Navlhčenýma rukama z těsta uválíme kuličku a poté ji rozmáčkneme na asi 0.5 cm vysokou placičku.

  3. Vytvarované sušenky pokládáme na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180°C asi 12-15 min, až sušenky lehce zezlátnou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!