Aloo masala (brambory po indicku)
Recepty, Bramborová jídlaSuroviny
- 5 středně velkých brambor
- olej
- 1 lžička římského kmínu
- 1 lžička černého hořčičného semínka
- 2 lžičky jemně nastrouhaného zázvoru
- 1 stroužek česneku (lze vynechat)
- 10 kari lístků (lze vynechat)
- zelená chilli paprička (množství podle chuti a pálivosti)
- 3 velké cibule
- 1/3 lžičky kurkumy
- sůl
- 1/2 lžičky cukru
- 1 PL citronové šťávy
- čerstvý koriandr
Postup Aloo masala (brambory po indicku)
Postup přípravy receptu
-
Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kostičky.
V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vsypeme do něj římský kmín a hořčičné semínko a restujeme asi 45 sekund, až začnou semínka praskat.
Poté přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a restujeme přibližně další minutu. Dále přisypeme kari lístky a drobně nakrájenou chilli papričku a restujeme ještě asi minutu.
Všechny suroviny by se měly rozvonět, ale nesmí se připálit. Poté přidáme cibuli nakrájenou na delší tenké proužky a smažíme, až zprůhlední a začne chytat první zlatavý nádech.
Zasypeme kurkumou, solí a cukrem a vmícháme nakrájené brambory, citronovou šťávu a drobně nasekaný koriandr. Podle potřeby přilijeme trochu vody a mícháme, až se vše spojí a prohřeje.
Část brambor by se měla rozpadnout a vytvořit jemnou kaši, část by měla zůstat vcelku.
Podáváme s chlebovými plackami nebo s rýží.