Aloo masala (brambory po indicku)

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

5 středně velkých brambor
olej
1 lžička římského kmínu
1 lžička černého hořčičného semínka
2 lžičky jemně nastrouhaného zázvoru
1 stroužek česneku (lze vynechat)
10 kari lístků (lze vynechat)
zelená chilli paprička (množství podle chuti a pálivosti)
3 velké cibule
1/3 lžičky kurkumy
sůl
1/2 lžičky cukru
1 PL citronové šťávy
čerstvý koriandr

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce a po vychladnutí oloupeme a nakrájíme na kostičky.

  2. V hlubší pánvi rozehřejeme olej, vsypeme do něj římský kmín a hořčičné semínko a restujeme asi 45 sekund, až začnou semínka praskat.

  3. Poté přidáme nastrouhaný zázvor a prolisovaný česnek a restujeme přibližně další minutu. Dále přisypeme kari lístky a drobně nakrájenou chilli papričku a restujeme ještě asi minutu.

  4. Všechny suroviny by se měly rozvonět, ale nesmí se připálit. Poté přidáme cibuli nakrájenou na delší tenké proužky a smažíme, až zprůhlední a začne chytat první zlatavý nádech.

  5. Zasypeme kurkumou, solí a cukrem a vmícháme nakrájené brambory, citronovou šťávu a drobně nasekaný koriandr. Podle potřeby přilijeme trochu vody a mícháme, až se vše spojí a prohřeje.

  6. Část brambor by se měla rozpadnout a vytvořit jemnou kaši, část by měla zůstat vcelku.

  7. Podáváme s chlebovými plackami nebo s rýží.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!