Zvěřinový bylinkový hřbet s liškami
Recepty, Jiné masoSuroviny
- Vykostěný kančí hřbet cca 500 g nebo jiné zvěřiny (já měla mladého koloucha jelena siky nebo možno takto připravit i vepřovou panenku)
- čerstvý rozmarýn
- čerstvý tymián
- 5 rozdrcených kuliček jalovce
- sůl
- olej
- Dále:
- čerstvé lišky nebo mražené lišky
- 50 g slaniny
- kousek másla
- cca 200 ml zvěřinového bujónu nebo vývaru
- zelená petrželka
- sůl
Postup Zvěřinový bylinkový hřbet s liškami
Postup přípravy receptu
-
Maso potřeme olejem a osolíme. Bylinky si na jemno nasekáme a spolu s drceným jalovcem rozprostřeme na prkénku. Maso po směsi poválíme a obalíme ze všech stran.
Na pánvi si rozpálíme olej a maso na něm ze všech stran zprudka dohněda opečeme a přendáme na pekáček. Vložíme do vyhřáté trouby na 200°C na cca 10 minut.
Na pánvi po mase rozškvaříme na kostičky nakrájenou slaninu, přidáme lišky, mírně osolíme a chvilku opékáme. Podlijeme vývarem a zredukujeme tekutinu. Nakonec vmícháme plátek chladného másla a petrželku. Maso vyjmeme z trouby, necháme ještě cca 5 minut odpočinout, nejlépe zabalené v alobalu, abychom zachytili šťávu. Maso nakrájíme na silnější plátky a podáváme spolu s liškami a třeba šťouchanými bramborami sypanými smaženou cibulkou.