Zuzančiny stískance

Recepty, Bramborová jídla

Suroviny

brambory
sůl
hladká mouka (můžeme půl na půl s polohrubou)
pepř
olej

Postup přípravy receptu

  1. Brambory uvaříme ve slupce, oloupeme a nastrouháme. Přidáme mouku a sůl. Množství (přibližně): 1 kg brambor, 1 lžička soli, 400 - 500 g mouky, vše záleží na kvalitě brambor.

  2. Utvoříme těsto, konzistence na bramborové knedlíky. Rozdělíme na porce. Poté vyválíme placku, kterou potřeme olejem, posypeme pepřem a solí.

  3. Zabalíme podle fotky níže a nakonec balíček stiskneme jakoby vytvoříme zaječí stopu a dáváme na vymaštěný plech a potíráme mírně olejem. Pečeme asi 20 minut ve vyhřáté troubě.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!