Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 600 g hovězího zadního (zde péro)
- 150 g uzeného špeku
- kousek sádla
- 1 - 2 cibule
- 2 lžíce hladké mouky
- 4 kyselé okurky
- 2 lžičky plnotučné hořčice
- sůl
- pepř
- 600 ml hovězího vývaru nebo vody
Postup Znojemská pečeně podle Kluků v akci
Postup přípravy receptu
-
Maso očistíme, omyjeme, osušíme a protkneme polovinou uvedeného množství slaniny.
Osolíme, opepříme a na rozpáleném sádle zprudka ze všech stran osmažíme dohněda.
Maso odložíme stranou a ve výpeku osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli dohněda.
Přidáme mouku a usmažíme tmavší jíšku.
Přidáme hořčici a zalejeme vývarem nebo vodou.
Vložíme maso a pod poklicí dusíme doměkka. Já v této fázi uvrhla vše do útrob pomalého hrnce.
V rendlíku osmahneme na kostičky nakrájený zbytek slaniny, přidáme nakrájené okurky a krátce restujeme.
Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na jednotlivé porce a šťávu z masa přecedíme přes jemné sítko do rendlíku se špíčkem a okurkou.
Necháme krátce provařit.
Dochutíme dle potřeby solí, zjemníme kouskem čerstvého másla.
Podáváme s rýží nebo knedlíkem.