Znojemská pečeně podle Kluků v akci

Recepty, Hovězí maso

Suroviny

600 g hovězího zadního (zde péro)
150 g uzeného špeku
kousek sádla
1 - 2 cibule
2 lžíce hladké mouky
4 kyselé okurky
2 lžičky plnotučné hořčice
sůl
pepř
600 ml hovězího vývaru nebo vody

Postup přípravy receptu

  1. Maso očistíme, omyjeme, osušíme a protkneme polovinou uvedeného množství slaniny.

  2. Osolíme, opepříme a na rozpáleném sádle zprudka ze všech stran osmažíme dohněda.

  3. Maso odložíme stranou a ve výpeku osmažíme na kostičky nakrájenou cibuli dohněda.

  4. Přidáme mouku a usmažíme tmavší jíšku.

  5. Přidáme hořčici a zalejeme vývarem nebo vodou.

  6. Vložíme maso a pod poklicí dusíme doměkka. Já v této fázi uvrhla vše do útrob pomalého hrnce.

  7. V rendlíku osmahneme na kostičky nakrájený zbytek slaniny, přidáme nakrájené okurky a krátce restujeme.

  8. Měkké maso vyjmeme, nakrájíme na jednotlivé porce a šťávu z masa přecedíme přes jemné sítko do rendlíku se špíčkem a okurkou.

  9. Necháme krátce provařit.

  10. Dochutíme dle potřeby solí, zjemníme kouskem čerstvého másla.

  11. Podáváme s rýží nebo knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!