Žitný celozrnný koláč s jablky a skořicí
Recepty, MoučníkySuroviny
- • 100 g žitné celozrnné mouky
- • 50 g bílého jogurtu
- • 1 vejce
- • 1 lžíce medu (tekutého)
- • 2 lžičky prášku do pečiva
- • 50 ml vlažné vody
- • 4 menší jablka
- • skořice
- • cukr dle chuti
Postup Žitný celozrnný koláč s jablky a skořicí
Postup přípravy receptu
-
Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme ostatní suroviny.
Nalijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem.
Posypeme na hrubo nastrouhanými jablky (dle chuti dochucenými cukrem - já jsem nedávala) a skořicí.
Pečeme na 180°C asi 40 minut.
Po vyndání z trouby koláč ihned sundáme z pečicího papíru a necháme vychladnout nejlépe na mřížce:-)