Žitný celozrnný koláč s jablky a skořicí

Recepty, Moučníky

Suroviny

• 100 g žitné celozrnné mouky
• 50 g bílého jogurtu
• 1 vejce
• 1 lžíce medu (tekutého)
• 2 lžičky prášku do pečiva
• 50 ml vlažné vody
• 4 menší jablka
• skořice
• cukr dle chuti

Postup přípravy receptu

  1. Smícháme mouku s práškem do pečiva a přidáme ostatní suroviny.

  2. Nalijeme do dortové formy vyložené pečicím papírem.

  3. Posypeme na hrubo nastrouhanými jablky (dle chuti dochucenými cukrem - já jsem nedávala) a skořicí.

  4. Pečeme na 180°C asi 40 minut.

  5. Po vyndání z trouby koláč ihned sundáme z pečicího papíru a necháme vychladnout nejlépe na mřížce:-)


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!