Žemlovka s jablky

Recepty, Sladká jídla

Suroviny

750 g jablek
6-8 rohlíků nebo 1/2 veky
100 g tuku
asi 1/4 mléka
2-3 vejce
moučkový cukr
vanilkový cukr
skořice
strouhanka
ořechy

Postup přípravy receptu

  1. Oloupaná jablka nakrájíme na tenké plátky a veku také. Pokud máte rohlíky, stačí jen na půlku. Veku či rohlíky namočíme v mléce s rozšlehaným vejcem.

  2. Na dno vymazané formy dáme vrstvu plátků veky, na ně vrstvu jablek, posypeme cukrem a skořicí a opět pokládáme plátky veky a střídavě pokračujeme do spotřebování. Poslední vrstvou jsou plátky veky.

  3. Žemlovku zalijeme mlékem a vejcem, pokapeme rozehřátým tukem a posypeme strouhankou. Pečeme ve středně vyhřáté troubě.

  4. Hotovou žemlovku posypeme cukrem smíchaným s vanilkovým cukrem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!