Zelňačka s česnekem

Recepty, Polévky

Suroviny

1/4 hlávky zelí
6 stroužků česneku
špetka chilli papriček
1 cibule
1 KL mleté červené papriky sladké
1 KL mleté pálivé červené papriky
sůl
drcený kmín
pepř dle chuti
Nočky z jáhlovo rýžové směsi:
(asi 100 g - viz pozn.)
1 vejce
voda
bujón
sádlo

Postup přípravy receptu

  1. Očištěnou hlávku zelí nakrouháme na nudličky. Na sádle zpěníme cibuli a 3 stroužky česneku nakrájené na plátky. Přidáme zelí a veškeré koření, zprudka orestujeme. Zalijeme vývarem jen do výše zelí a dusíme do poloměkka.

  2. Mezitím ze směsi vytvoříme nočky. Směs vysypeme do misky, přidáme vejce a promícháme. Přidáme sůl, pepř, 1 stroužek česneku. Přilijeme trošku vody, ale pozor, záměrně neuvádím množství, musí vzniknout hutné těstíčko.

  3. Promícháme, utvoříme váleček a pak mokrýma rukama vytváříme drobné nočky - fakt drobné, vařením nabudou. Dolijeme vodu na potřebné množství polévky a dovaříme do vyplavení nočků. Přidáme zbylé dva stroužky česneku. Vypneme, dochutíme a podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!