Zelňačka s česnekem
Recepty, PolévkySuroviny
- 1/4 hlávky zelí
- 6 stroužků česneku
- špetka chilli papriček
- 1 cibule
- 1 KL mleté červené papriky sladké
- 1 KL mleté pálivé červené papriky
- sůl
- drcený kmín
- pepř dle chuti
- Nočky z jáhlovo rýžové směsi:
- (asi 100 g - viz pozn.)
- 1 vejce
- voda
- bujón
- sádlo
Postup Zelňačka s česnekem
Postup přípravy receptu
-
Očištěnou hlávku zelí nakrouháme na nudličky. Na sádle zpěníme cibuli a 3 stroužky česneku nakrájené na plátky. Přidáme zelí a veškeré koření, zprudka orestujeme. Zalijeme vývarem jen do výše zelí a dusíme do poloměkka.
Mezitím ze směsi vytvoříme nočky. Směs vysypeme do misky, přidáme vejce a promícháme. Přidáme sůl, pepř, 1 stroužek česneku. Přilijeme trošku vody, ale pozor, záměrně neuvádím množství, musí vzniknout hutné těstíčko.
Promícháme, utvoříme váleček a pak mokrýma rukama vytváříme drobné nočky - fakt drobné, vařením nabudou. Dolijeme vodu na potřebné množství polévky a dovaříme do vyplavení nočků. Přidáme zbylé dva stroužky česneku. Vypneme, dochutíme a podáváme.