Zelí, houby, uzené, za pár minut snězené...
Recepty, OstatníSuroviny
- 2 střední cibule
- miska uzeného masa krájeného
- miska kysaného zelí
- miska krájených žampiónů
- 2 lžíce olivového oleje
- sůl
- pepř
- drcený kmín
- Bramborové těsto na nočky - každý to svoje oblíbené - já dělám z těchto surovin: 1/2 kg uvařených brambor
- 15 dkg hrubé mouky
- 1 vejce
- sůl
Postup Zelí, houby, uzené, za pár minut snězené...
Postup přípravy receptu
-
Na oleji necháme zesklovatět nakrájenou cibuli, přidáme krájené žampióny a asi 5 minut restujeme. Osolíme, opepříme a okmínujeme.
Poté přidáme krájené uzené maso, opět chvíli restujeme a nakonec přidáme propláchnuté kysané zelí.
Podlijeme trochou vody a dusíme až je zelí měkké. Jako přílohu podáváme bramborové nočky - z bramborového těsta uděláme váleček, ze kterého krájíme nočky. Ty dáme vařit do osolené vody, vaříme asi 5 minut, po vyplavání noků na povrch.