Zeleninová rýže se šunkou a brynzou

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 hrnek rýže (měla jsem jasmínovou)
2 hrnky vody
100 g brynzy
100 g šunky
1 řapík celeru
hrášek
červená paprika
fazolové lusky
kousek pórku
lžíce másla
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Rýži propláchneme a dáme vařit se špetkou soli. V polovině vaření přidáme nakrájenou zeleninu kromě pórku.

  2. Rozpustíme máslo a necháme nakrájený pórek zesklovatět, přidáme nakrájenou šunku a orestujeme.

  3. Nakonec dáme brynzu a necháme rozpustit. Po rozpuštění vmícháme do hotové rýže, promícháme a dochutíme solí a pepřem.

  4. Podáváme s kyselou okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!