Zeleninová polévka se zasmaženými vejci
Recepty, PolévkySuroviny
- silnější plátek másla nebo 2 lžíce oleje
- 1 lžíce hladké mouky
- 2 vejce
- špetka nastrouhaného muškátového oříšku - lze vynechat
- špetka soli
- 1 l vody
- nepovadlé listy květáku
- kousek pórku
- menší mrkev
- čerstvá zelená petrželka
- sůl
- mletý pepř
Postup Zeleninová polévka se zasmaženými vejci
Postup přípravy receptu
-
V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku, muškátový ořišek, špetku soli a usmažíme světlou zásmažku. Vyklepneme vejce, rychle rozmícháme a necháme srazit. Poté zalijeme vodou a přivedeme k varu.
Plamen stáhneme na minimum, osolíme, přidáme nakrájenou mrkev, listy květáku a vaříme 5 minut. Poté přidáme nakrájený pórek a ještě 10 minut vaříme.
Dle potřeby dochutíme solí a pepřem a na talíři posypeme lístky zelené petrželky.