Zeleninová polévka se zasmaženými vejci

Recepty, Polévky

Suroviny

silnější plátek másla nebo 2 lžíce oleje
1 lžíce hladké mouky
2 vejce
špetka nastrouhaného muškátového oříšku - lze vynechat
špetka soli
1 l vody
nepovadlé listy květáku
kousek pórku
menší mrkev
čerstvá zelená petrželka
sůl
mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme mouku, muškátový ořišek, špetku soli a usmažíme světlou zásmažku. Vyklepneme vejce, rychle rozmícháme a necháme srazit. Poté zalijeme vodou a přivedeme k varu.

  2. Plamen stáhneme na minimum, osolíme, přidáme nakrájenou mrkev, listy květáku a vaříme 5 minut. Poté přidáme nakrájený pórek a ještě 10 minut vaříme.

  3. Dle potřeby dochutíme solí a pepřem a na talíři posypeme lístky zelené petrželky.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!