Zeleninová polévka s játrovými knedlíčky

Recepty, Polévky

Suroviny

50 g másla
1 cibule i se zelenou natí
2 hrsti baby karotek (nebo tenké karotky rozkrojené na špalíky)
1 větší kořen pastináku
1/2 malého jarního celeru
2-3 hrsti fazolových lusků
játrové knedlíčky z kuřecích jater (množství podle chuti a libosti)
2 hrsti polámaných rýžových vlasových nudlí
zelená petrželka
pepř
sůl
1,5 litru vařící vody na zalití

Postup přípravy receptu

  1. Na rozpuštěné máslo dáme do hrnce pokrájenou cibulku a až zpění, přidáme všechnu ostatní zeleninu pokrájenou na kousky (jen lusky necháme vcelku).

  2. Vaříme asi 15 min. skoro do měkka, pak vložíme do vařící polévky játrové knedlíčky, Zavaříme je asi 10 minut (podle velikosti), odstavíme a do ještě vřelé polévky nasypeme nudle a zelenou petrželku.

  3. Dochutíme pepřem a solí (případně nějakým polévkovým kořením) a asi po 10 - 15 minutách, až nudle změknou, podáváme.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!