Zelenina smažená v pepřovém těstíčku

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1/2 menšího květáku
1 velká mrkev
hrst zelených fazolových lusků
1/2 mladé cukety
sušený práškový česnek
sůl
Těstíčko:
2 vejce
asi 250 ml piva
lžička soli
malá lžička mletého pepře
hladká mouka podle potřeby
olej na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Květák rozebereme na růžičky a mrkev rozkrojíme podélně na půlky. Květákové růžičky, mrkev a fazolové lusky povaříme skoro doměkka v lehce osolené vodě. Povařenou zeleninu vyjmeme z vody a necháme vychladnout. Cuketu nakrájíme na kolečka asi půl centimetru silná. Mrkev a cuketová kolečka okořeníme sušeným česnekem.

  2. Vejce rozklepneme do misky, přilijeme pivo, přidáme lžičku soli a lžičku pepře a podle potřeby přisypáváme hladkou mouku, až vznikne středně husté těstíčko, asi jako na palačinky, které necháme 15 minut odstát. Připravenou zeleninu pak máčíme v těstíčku a smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!