Zelenina smažená v pepřovém těstíčku
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 1/2 menšího květáku
- 1 velká mrkev
- hrst zelených fazolových lusků
- 1/2 mladé cukety
- sušený práškový česnek
- sůl
- Těstíčko:
- 2 vejce
- asi 250 ml piva
- lžička soli
- malá lžička mletého pepře
- hladká mouka podle potřeby
- olej na smažení
Postup Zelenina smažená v pepřovém těstíčku
Postup přípravy receptu
-
Květák rozebereme na růžičky a mrkev rozkrojíme podélně na půlky. Květákové růžičky, mrkev a fazolové lusky povaříme skoro doměkka v lehce osolené vodě. Povařenou zeleninu vyjmeme z vody a necháme vychladnout. Cuketu nakrájíme na kolečka asi půl centimetru silná. Mrkev a cuketová kolečka okořeníme sušeným česnekem.
Vejce rozklepneme do misky, přilijeme pivo, přidáme lžičku soli a lžičku pepře a podle potřeby přisypáváme hladkou mouku, až vznikne středně husté těstíčko, asi jako na palačinky, které necháme 15 minut odstát. Připravenou zeleninu pak máčíme v těstíčku a smažíme dozlatova v rozehřátém oleji.