Žebra marinovaná v pomerančovo - zázvorové marmeládě
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 1 kg vepřových žeber
- sůl
- Na marinádu smícháme:
- pomerančovo - zázvorová marmeláda (viz. foto, koupena v Albertu)
- 3 polévkové lžíce sójové omáčky
- 1 polévkové lžíce oleje
- 1 kávová lžička sladké papriky nebo pálivé papriky
- 3 posekané stroužky česneku
- Na podlití:
- 1/4 l černého piva Svijany (není hořké), popř. voda
Postup Žebra marinovaná v pomerančovo - zázvorové marmeládě
Postup přípravy receptu
-
Žebra večer před pečením naporcujeme, osolíme a potřeme hojně marinádou.
Druhý den dáme žebra v pekáčku do rozpálené trouby, podlijeme trochou piva a vody, přiklopíme a zprvu asi půl hodiny dusíme, dokud nezměknou. Podléváme a obracíme.
Poté maso odkryjeme, poléváme výpekem a dopečeme.