Závitky s hrozny a pórkem na bazalce
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500g krkovice (kýty)
- 1 pórek
- střapec hroznů
- 4-5 stroužků česneku
- 5 plátků salámu (anglické)
- 300ml vývaru
- kořené Zlaté prase
- čerstvá bazalka
- olej
- hladká mouka
Postup Závitky s hrozny a pórkem na bazalce
Postup přípravy receptu
-
Maso si nakrájíme na řízky, naklepeme, okořeníme. Pórek očistíme, nakrájíme na špalíčky, česnek očistíme, nakrájíme na plátky, hrozny umyjeme.
Na nachystané řízky klademe salám, plátky česneku, pórek a hrozny. Srolujeme jako ptáčky a zafixujeme párátkem, obalíme v mouce.
Na pánev dáme rozehřát olej, bazalku umyjeme, osušíme a 3-4 minuty restujeme na oleji. Pak přidáme závitky, ze všech stran osmažíme, podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme do měkka.