Závitky s hrozny a pórkem na bazalce

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500g krkovice (kýty)
1 pórek
střapec hroznů
4-5 stroužků česneku
5 plátků salámu (anglické)
300ml vývaru
kořené Zlaté prase
čerstvá bazalka
olej
hladká mouka

Postup přípravy receptu

  1. Maso si nakrájíme na řízky, naklepeme, okořeníme. Pórek očistíme, nakrájíme na špalíčky, česnek očistíme, nakrájíme na plátky, hrozny umyjeme.

  2. Na nachystané řízky klademe salám, plátky česneku, pórek a hrozny. Srolujeme jako ptáčky a zafixujeme párátkem, obalíme v mouce.

  3. Na pánev dáme rozehřát olej, bazalku umyjeme, osušíme a 3-4 minuty restujeme na oleji. Pak přidáme závitky, ze všech stran osmažíme, podlijeme vývarem a pod poklicí dusíme do měkka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!