Zavařené okurky + nálev
Recepty, ZavařeninySuroviny
- SVAŘÍME:
- 1,75 l vody
- 1/2 l octa
- přidáme sáček deka necháme 5 minut povařit
- přidáme 22 kuliček sacharinu
- 10 dkg cukru krystal
- Tohle množství je jedna dávka, musíte si to udělat podle množství okurek.
Postup Zavařené okurky + nálev
Postup přípravy receptu
-
Na spodek sklenice dáme 2 - 3 kolečka mrkve, petržele, cibule a kousek kopru, naskládáme očištěné okurky do půlky sklenice a znovu dáme zeleninu, ale už bez kopru, zalijem nálevem.
Víčka povaříme v jarové vodě, aby trošku změkla guma, potom propláchneme pod tekoucí vodou, já vička (gumku) vytírám octem.
Nejlepší ale víčka jsou, která už byla používaná. Sterilizujeme na 85°C asi 20 minut od bodu varu, potom hned sundáme z plotny. Jak je sundáte z plotny, dát na chladné místo na dlažbu a na zavařené sklinky dát mokrý hadr. Tento lák dělám 6 let.