Zarolovaná sekaná se šunkou, sýrem a slaninou

Recepty, Mleté maso

Suroviny

400 g mletého masa MIX
2 stroužky česneku
1 vajíčko
koření na domácí sekanou, popřípadě majoránka, sůl, pepř, kmín
Do sekané:
150 – 200 g tvrdého sýra, já použila uzený
100 – 200 g šunky
Na sekanou:
dlouhé pásky královské, nebo podobné slaniny

Postup přípravy receptu

  1. Maso dáme do misky, přidáme koření, vajíčko a pořádně propracujeme.

  2. Na desku natáhneme kus alobalu a na něj upravíme mleté maso tak, aby aby bylo silné maximálně 1 cm.

  3. Na mleté maso rozložíme šunku a na ni poskládáme tvrdý sýr. Pomocí alobalu stočíme, upravíme na bocích a odložíme z alobalu.

  4. Na alobal naskládáme slaninu, na slaninu dáme zpět srolovanou sekanou a opět pomocí alobalu stočíme tak, aby byla sekaná slaninou obalená.

  5. Podle potřeby ještě upravíme, uhladíme a vložíme na pekáč. Podlijeme trochou vody a pečeme dozlatova. Podáváme s bramborovou kaší, nebo jen za studena s chlebem a okurkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!