Zapečené penne těstoviny
Recepty, TěstovinySuroviny
- 400 g Penne těstovin
- 5 ks rajčat
- 50 g Parmazán
- 100 g Čedar (může být i jiný druh sýrů)
- 4 stroužky česneku
- 0,5 l mléka
- 3 bobkové listy
- 20 g másla
- 2 lžíce hladké mouky
- sůl
- muškátový oříšek
- bazalka
- pažitka
- petržel
- pepř mletý
Postup Zapečené penne těstoviny
Postup přípravy receptu
-
Máslo rozpustíme v hrnci, zaprášíme moukou a přidáme česnek nakrájený na tenké plátky. Pečlivě mícháme do hladké směsi a dáváme pozor, abychom základ nepřipálili.
Přidáme bobkový list a přiléváme horké mléko. Za stálého míchání dochutíme mletou solí a mletým pepřem. Vše vaříme na mírném ohni a bobkový list po pár minutách odebereme.
Těstoviny uvaříme al dente ve větším množství osolené vody.
Vhodnou formu vymažeme máslem.Troubu zapneme na 200 °C. (Ja zapekam v remosce)
Rajčata oloupeme, nakrájíme, hojně opepříme, osolíme a promícháme s čerstvými bylinkami.
Slité těstoviny promícháme s rajčaty, omáčkou, 3/4 nastrouhaného sýru a přidáme špetku muškátového oříšku.
Těstoviny přendáme do připravené formy a posypeme zbytkem sýru. Těstoviny pečeme asi 20 minut, dokud omáčka nebublá a sýr není pěkně dozlatova. Těstoviny podáváme jako sytý hlavní chod.