Zapečené penne těstoviny

Recepty, Těstoviny

Suroviny

400 g Penne těstovin
5 ks rajčat
50 g Parmazán
100 g Čedar (může být i jiný druh sýrů)
4 stroužky česneku
0,5 l mléka
3 bobkové listy
20 g másla
2 lžíce hladké mouky
sůl
muškátový oříšek
bazalka
pažitka
petržel
pepř mletý

Postup přípravy receptu

  1. Máslo rozpustíme v hrnci, zaprášíme moukou a přidáme česnek nakrájený na tenké plátky. Pečlivě mícháme do hladké směsi a dáváme pozor, abychom základ nepřipálili.

  2. Přidáme bobkový list a přiléváme horké mléko. Za stálého míchání dochutíme mletou solí a mletým pepřem. Vše vaříme na mírném ohni a bobkový list po pár minutách odebereme.

  3. Těstoviny uvaříme al dente ve větším množství osolené vody.

  4. Vhodnou formu vymažeme máslem.Troubu zapneme na 200 °C. (Ja zapekam v remosce)

  5. Rajčata oloupeme, nakrájíme, hojně opepříme, osolíme a promícháme s čerstvými bylinkami.

  6. Slité těstoviny promícháme s rajčaty, omáčkou, 3/4 nastrouhaného sýru a přidáme špetku muškátového oříšku.

  7. Těstoviny přendáme do připravené formy a posypeme zbytkem sýru. Těstoviny pečeme asi 20 minut, dokud omáčka nebublá a sýr není pěkně dozlatova. Těstoviny podáváme jako sytý hlavní chod.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!