Zapečené masové koule na zeleninovém podkladu

Recepty, Mleté maso

Suroviny

1/2 kg mletého hovězího masa
15 dkg strouhaného Eidamu
1 vejce
1 máslová dýně menší
1 cuketa menší
1 květák menší
miska datlových rajčat
1 červená cibule - větší
4 stroužky česneku
6 zelených jarních cibulek
olivový olej
sůl
chilli

Postup přípravy receptu

  1. Mleté maso se sýrem a vejcem spojíme dohromady, uděláme menší koule. Na olivovém oleji zprudka koule opečeme ze všech stran.

  2. Na výpeku, který zůstal na pánvičce osmahneme nakrájenou červenou cibuli, rozmáčknutý česnek a nakrájenou zelenou jarní cibulku na špalíky.

  3. Cuketu a dýni nakrájíme na kostky. Květák rozebereme na menší kousky a přihodíme ho na pánev spolu s dýní a cuketou.

  4. Osolíme, přidáme chilli a nakonec přidáme rajčata. Chvilku vše osmahneme a celou směs přendáme do zapékacích pekáčů.Vše ještě zakápneme olivovým olejem.

  5. Na zeleninovou směs vložíme masové koule a zapékáme asi 25 minut v rozpálené troubě.

  6. Ke konci pečení nastrouháme na pokrm eidam a zapékáme ještě asi 10 minut.Podáváme samotné, nebo s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!