Zapečené masové koule na zeleninovém podkladu
Recepty, Mleté masoSuroviny
- 1/2 kg mletého hovězího masa
- 15 dkg strouhaného Eidamu
- 1 vejce
- 1 máslová dýně menší
- 1 cuketa menší
- 1 květák menší
- miska datlových rajčat
- 1 červená cibule - větší
- 4 stroužky česneku
- 6 zelených jarních cibulek
- olivový olej
- sůl
- chilli
Postup Zapečené masové koule na zeleninovém podkladu
Postup přípravy receptu
-
Mleté maso se sýrem a vejcem spojíme dohromady, uděláme menší koule. Na olivovém oleji zprudka koule opečeme ze všech stran.
Na výpeku, který zůstal na pánvičce osmahneme nakrájenou červenou cibuli, rozmáčknutý česnek a nakrájenou zelenou jarní cibulku na špalíky.
Cuketu a dýni nakrájíme na kostky. Květák rozebereme na menší kousky a přihodíme ho na pánev spolu s dýní a cuketou.
Osolíme, přidáme chilli a nakonec přidáme rajčata. Chvilku vše osmahneme a celou směs přendáme do zapékacích pekáčů.Vše ještě zakápneme olivovým olejem.
Na zeleninovou směs vložíme masové koule a zapékáme asi 25 minut v rozpálené troubě.
Ke konci pečení nastrouháme na pokrm eidam a zapékáme ještě asi 10 minut.Podáváme samotné, nebo s pečivem.