Zapečené hovězí nudličky
Recepty, Hovězí masoSuroviny
- 500 g hovězí roštěné
- 200 g libovější anglické slaniny
- 6 větších žampionů
- 6 větších brambor
- 1 cibule
- 3 stroužky česneku
- 2 lžíce plnotučné hořčice
- 1 dcl bílého vína
- 1 kelímek 31% smetany
- pár lístků tymiánu
- sůl
- barevný pepř
- olivový olej
Postup Zapečené hovězí nudličky
Postup přípravy receptu
-
Na trošce olivového oleje opečeme proužky cibule, přidáme na kostičky nakrájenou slaninu a roštěnou, nakrájenou na nudličky a zprudka opékáme. Když se maso zatáhne, osolíme jej, opepříme, přisypeme tymián, čtvrtky žampionů, plátky česneku a asi 3 minutky restujeme. Přidáme hořčici, zalijeme bílým vínem, přiklopíme poklicí a dusíme zhruba 20 minut. Když je maso poloměkké a zredukuje se nám šťáva na minimum, vmícháme smetanu.
Brambory oloupeme a nakrájíme je na asi 0,5 cm silné plátky. Polovinou z množství brambor vyložíme dno zapékací nádoby a mírně je osolíme.
Z již hotové omáčky vybereme maso, žampiony a brambory tím poklademe. Zakryjeme druhou polovinou brambor opět mírně osolíme. Polijeme zbytkem omáčky a po dobu asi 30 minut zapékáme v troubě na 200 stupňů do zlatova.