Zapečené filé
Recepty, RybySuroviny
- Ingredience:
- 1000 g filé
- 1 cibule
- 40 g hladká mouka
- 100 g maslo
- 1 žloutek
- 200 g sýr
- 50 g strouhanka
- sůl
- pepř
Postup Zapečené filé
Postup přípravy receptu
-
Filé nakrájíme na stejně velké kousky a vložíme do vroucí osolené vody s cibulí a kořením. Zvolna vaříme 10-12 minut.
Vařené filé vyndáme a vývar zahustíme jíškou, připravenou z másla a hladké mouky (zahušťujeme jenom tolik vývaru, kolik chceme mít omáčky, někdo má rád víc, někdo méně).
Povaříme a omáčku zjemníme rozšlehaným žloutkem. Filé poklademe do pekáčku, přelijeme rybí omáčkou.
Strouhanku opražíme nasucho na pánvičce dozlatova. Rybičku posypeme strouhaným sýrem, strouhankou a pokapeme trochou vody.
Dáme zapéct tak, aby se vytvořila zlatavá krustička. Podáváme s bramborovou kaší nebo bramborem. Dělala jsem to i s pangasem (kvůli dětem) a bylo to výborný.