Zapečené fazolové lusky
Recepty, Zeleninová jídlaSuroviny
- 300 g fazolových lusků
- 40 g másla
- 30 g cibule
- 50 g strouhaného ementálu nebo 3 kolečka olomouckých tvarůžků
- 1 lžička mleté sušené papriky sladké
- 3 vajíčka
- sůl
- pepř
Postup Zapečené fazolové lusky
Postup přípravy receptu
-
Fazolové lusky vaříme v osolené vodě zhruba 15 minut.
Na másle zpěníme cibuli, přidáme fazolové lusky a ještě chvíli dusíme.
Vajíčka ušleháme, mírně osolíme, přidáme papriku, nastrouhaný sýr, nebo tvarůžky.
Vše nalijeme na fazolové lusky a ve vyhřáté troubě pečeme dorůžova. Podáváme s vařeným bramborem, nebo jen se zeleninou.