Zapečená Tilápia po středomořsku

Recepty, Ryby

Suroviny

600 g Tilápie
5 veklých brambor(oloupaných, nakrájených na plátky)
2 větší cibule (oloupané nakrájené na kolečka)
1 hlavička česneku (oloupaného nakrájeného na plátky)
20 zelených oliv (nakrájených)
6 velkých rajčat (nakrájených na plátky)
125 g mozzarelly(nakrájené na plátky)
2 KL koření na ryby
sůl
citronový pepř (podle potřeby)
5 větších lístků bazalky
2 větvičky rozmarýnu
2 větvičky saturejky
2 PL olivového oleje
100 ml kuřecího vývaru

Postup přípravy receptu

  1. Rybu si osušíme a nakrájíme na kousky. Cibuli a česnek si orestujeme na troše oleje. Zbytkem vymažeme zapékací mísu.

  2. Na dno zapékací mísy dáme brambory, mírně je osolíme a opepříme. Brambory poklademe rybou, kterou posypeme kořením na ryby. Další na řadě je orestovaná cibule s česnekem, olivy, bylinky a rajčátka.

  3. Vrstvy opakujeme končíme vrstvou brambor, kterou poklademe plátky mozzarelly, podlijeme vývarem, přikryjeme. Dáme péct do vyhřáté trouby na 250°C po 10 minut.

  4. Troubu stáhneme na 180°C pečeme 30 minut. Sundáme pokličku, zapneme gril a necháme asi 5 minut grilovat. Dobu pečení si každý ohlídá podle své trouby, protože každá trouba peče jinak.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!