Zapečená lilková kolečka

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

vše podle počtu osob:
lilek
slanina
rajčata
mozzarella nebo niva
česnek
bazalka a oregáno
sůl
olej

Postup přípravy receptu

  1. Lilky nakrájíme na centimetrová kolečka. Já je nenechávám vypotit, přijde mi, že pak při pečení ještě víc nasáknou olejem. Plátky slaniny nasucho upečeme na pánvi a dáme na papírovou utěrku. Na zbylém tuku (možná bude potřeba dolít trochu oleje) opečeme doměkka a dohněda z obou stran plátky lilku. Ty vyskládáme na plech s pečícím papírem

  2. Rozdrtíme nebo utřeme stroužky česneku a kolečka lilku s ním důkladně potřeme a osolíme. Na lilky položíme vždy plátek slaniny, rajčete, posypeme posekanými bylinkami a navrch poklademe sýrem. Vložíme do trouby pod gril a jakmile se sýry rozpustí a zapečou, můžeme podávat třeba s bagetkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!