Zapečená cuketa v remosce

Recepty, Zeleninová jídla

Suroviny

1 středně velká cuketa
brambory (množství neudávám, jak kdo chce)
1 červená paprika
1 cibule
pórek podle libosti
20-30 dkg uzeniny
2 stroužky česneku
koření podle chuti
(já použila grilovací, provensálské, pepř, kmín)
sůl
olej
2 vejce
trochu smetany a mléko

Postup přípravy receptu

  1. Cuketu, brambory a uzeninu nakrájíme na kousky, papriku a pórek na proužky, cibuli nadrobno a česnek najemno nasekáme.

  2. Na oleji zpěníme cibuli,přidáme uzeninu a opečeme.Pak přidáme česnek a jen krátce osmahneme. Toto vše pak smícháme dohromady,okořeníme a osolíme dle chuti.

  3. Dáme do remosky a podlijeme trochou vody. Přikryjeme alobalem,aby se to navrchu nepřipálilo. Pečeme do změknutí brambor. Alobal odstraníme. Zalijeme smetanou a mlékem, s rozšlehanými vajíčky a dopečeme dozlatova.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!