Zapečená čočka s párkem a vejcem

Recepty, Luštěniny

Suroviny

300 g zelené čočky
4 - 5 debrecínských párků
kus pórku
1 cibule
1 stroužek česneku na plátky
1 lžíce sádla
vejce (dle potřeby)
1 lžíce smetany
libeček
petrželka
špetka majoránky
sůl
pepř
bobkový list

Postup přípravy receptu

  1. Předem namočenou čočku uvaříme s bobkovým listem a nakrájeným pórkem do měkka. Vody dáme asi centimetr nad čočku a postupně přiléváme. V polovině vaření přidáme sůl a libeček.

  2. Jedno vejce smícháme se lžíci smetany, nakrájenou petrželkou a pepřem. Cibulku nakrájíme na drobno a opečeme na sádle dozlatova. Ke konci přihodíme česnek.

  3. Uvařenou čočku scedíme, pokud se všechna voda nevyvařila. Necháme lehce zchladnout smícháme ji s cibulkou a rozšlehaným vejcem. Dochutíme a přendáme ji do pekáčku.

  4. Párky nakrájíme na menší kousky a vtlačíme do čočky. Uprostřed uděláme důlky podle počtu vajíček a vyklepneme je tam. Pekáček dáme do vyhřáté trouby a pečeme asi 25 - 30 minut na 190 st.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!