Žampionový tatarák

Recepty, Houby

Suroviny

300 g čerstvých žampionů
2 větší šalotky
2 stroužky česneku
plná lžíce rajského protlaku
lžíce dobrého kečupu
2-3 lžičky pikantní hořčice
lžička mleté papriky
lžička worcesteru
pár kapek tabasca
sůl
pepř
mletý kmín
2 lžíce oleje + lžičku

Postup přípravy receptu

  1. Očištěné žampiony nastrouháme na hrubším struhadle. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Na oleji necháme zpěnit 1 cibuli a česnek. Přidáme žampiony, sůl, pepř a kmín a protlak.

  2. Dusíme do odpaření tekutiny a necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme druhou cibuli, hořčici, tabasco, worcester, papriku, lžičku olivového oleje a dochutíme.

  3. Podáváme s topinkami potřenými česnekem a nakonec sypané pažitkou.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!