Žampionový tatarák
Recepty, HoubySuroviny
- 300 g čerstvých žampionů
- 2 větší šalotky
- 2 stroužky česneku
- plná lžíce rajského protlaku
- lžíce dobrého kečupu
- 2-3 lžičky pikantní hořčice
- lžička mleté papriky
- lžička worcesteru
- pár kapek tabasca
- sůl
- pepř
- mletý kmín
- 2 lžíce oleje + lžičku
Postup Žampionový tatarák
Postup přípravy receptu
-
Očištěné žampiony nastrouháme na hrubším struhadle. Cibuli a česnek nakrájíme na drobno. Na oleji necháme zpěnit 1 cibuli a česnek. Přidáme žampiony, sůl, pepř a kmín a protlak.
Dusíme do odpaření tekutiny a necháme vychladnout. Po vychladnutí přidáme druhou cibuli, hořčici, tabasco, worcester, papriku, lžičku olivového oleje a dochutíme.
Podáváme s topinkami potřenými česnekem a nakonec sypané pažitkou.