Žampionový salát s Hermelínem a jarní cibulkou
Recepty, SalátySuroviny
- 300 - 400 g žampionů
- 1 Hermelín
- jarní cibulka (podle chuti)
- 3-4 lžíce nasekané nakládané kapie
- zakysaná smetana + majonéza 2:1
- lžička hořčice
- 1 bobkový list
- 4 kuličky nového koření
- lžíce citronové šťávy
- sůl
- špetka cukru
- čerstvě mletý pepř
Postup Žampionový salát s Hermelínem a jarní cibulkou
Postup přípravy receptu
-
Žampiony nakrájíme na plátky a dáme vařit s bobkovým listem, novým kořením, špetkou cukru, solí a šťávou. Vaříme do měkka cca 8-10 minut. Scedíme a necháme vychladnout.
Sýr nakrájíme na kostičky, cibulku nadrobno. Smícháme žampiony s cibulkou, sýrem a kapií. Přimícháme smetanu, hořčici a majonézu. Salát dochutíme a dáme vychladit. Podáváme s pečivem.