Žampionový salát s Hermelínem a jarní cibulkou

Recepty, Saláty

Suroviny

300 - 400 g žampionů
1 Hermelín
jarní cibulka (podle chuti)
3-4 lžíce nasekané nakládané kapie
zakysaná smetana + majonéza 2:1
lžička hořčice
1 bobkový list
4 kuličky nového koření
lžíce citronové šťávy
sůl
špetka cukru
čerstvě mletý pepř

Postup přípravy receptu

  1. Žampiony nakrájíme na plátky a dáme vařit s bobkovým listem, novým kořením, špetkou cukru, solí a šťávou. Vaříme do měkka cca 8-10 minut. Scedíme a necháme vychladnout.

  2. Sýr nakrájíme na kostičky, cibulku nadrobno. Smícháme žampiony s cibulkou, sýrem a kapií. Přimícháme smetanu, hořčici a majonézu. Salát dochutíme a dáme vychladit. Podáváme s pečivem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!