Žampionové řízečky

Recepty, Houby

Suroviny

2 velké žampiony (cca 150 g)
80 g tvrdého sýru
80 g šunky nebo měkkého salámu
1 vejce
2-3 lžíce hl. mouky
strouhanka podle potřeby
1 jarní cibulka
2 lžíce smetany nebo mléka
2 plátky toustového chleba bez kůrky
sůl
pepř
špetka mleté červené papriky
strouhanka na obalení
tuk na smažení

Postup přípravy receptu

  1. Oloupané žampiony, sýr a salám nastrouháme na jemno. Kdo má rád větší kousky může na hrubším struhadle. Přidáme nakrájenou cibulku na drobno, rozdrobený chleba a zbytek přísad.

  2. Vymícháme směs, strouhanku přidáváme postupně tak, aby šly tvarovat řízečky. Obalíme ve strouhance.

  3. Smažíme v rozpáleném tuku z obou stran. Vhodná příloha jsou brambory a domácí tatarská omáčka.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!