Žampionová smaženice s koprem

Recepty, Houby

Suroviny

4 vejce
3-4 větší žampiony
1 cibule
50 g slaniny
lžíce smetany nebo mléka
lžička sádla
2 lžíce nasekaného kopru
sůl
pepř

Postup přípravy receptu

  1. Nakrájíme cibuli a slaninu na drobno. Slaninu opečeme na sádle a přidáme cibuli. Po zpěnění přihodíme nakrájené žampiony a chvíli podusíme.

  2. Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Bílky přilijeme k žampionům a když se srazí přilijeme rozšlehané žloutky se smetanou.

  3. Chvíli mícháme tak, aby smaženice zůstala krémová a nebyla hustá. Dochutíme, přidáme kopr a můžeme podávat, nejlépe s čerstvým, křupavým chlebem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!