Žampionová smaženice s koprem
Recepty, HoubySuroviny
- 4 vejce
- 3-4 větší žampiony
- 1 cibule
- 50 g slaniny
- lžíce smetany nebo mléka
- lžička sádla
- 2 lžíce nasekaného kopru
- sůl
- pepř
Postup Žampionová smaženice s koprem
Postup přípravy receptu
-
Nakrájíme cibuli a slaninu na drobno. Slaninu opečeme na sádle a přidáme cibuli. Po zpěnění přihodíme nakrájené žampiony a chvíli podusíme.
Vejce rozklepneme, oddělíme žloutky od bílků. Bílky přilijeme k žampionům a když se srazí přilijeme rozšlehané žloutky se smetanou.
Chvíli mícháme tak, aby smaženice zůstala krémová a nebyla hustá. Dochutíme, přidáme kopr a můžeme podávat, nejlépe s čerstvým, křupavým chlebem.