Žampionová smaženice
Recepty, HoubySuroviny
- 200 g čerstvých žampionů
- 80 g šunky
- svazek jarní cibulky
- 40 g másla
- 4 - 5 vajec, dle velikosti
- sůl
- pepř mletý
Postup Žampionová smaženice
Postup přípravy receptu
-
Na rozpuštěném másle krátce osmažíme na plátky pokrájené cibulky (bílou a světlezelenou část), ke kterým přidáme na plátky či klínky pokrájené žampiony a na nudličky pokrájenou šunku.
Smažíme do změknutí (povadnutí) žampionů. Přidáme vejce, osolíme, opepříme, promícháme a za občasného promíchání necháme srazit do požadované konzistence.
Podáváme s čerstvým pečivem nebo chlebem, dozdobit můžeme jemně pokrájenou zelenou natí z cibulky, pokud ji všechnu zrovna nezužitkujeme do tvarohové pomazánky:-).