Zajíc na mrkvi

Recepty, Jiné maso

Suroviny

asi 400 g zaječího masa
nejlépe stehno
1 středně velká mrkev
lžíce másla
3 kuličky nového koření
3 kuličky jalovce
2 bobkové listy
půl cibule
koření Divočina
koření Čili-šípek
sůl
100 g slaniny
1/2 kyselého mléka

Postup přípravy receptu

  1. Zaječí maso odblaníme a naložíme do kyselého mléka nejlépe na 2 dny.

  2. Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo.

  3. Roztopíme v kastrůlku lžíci másla a na něm orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme nastrouhanou mrkev, bobkové listy, nové koření a jalovec.

  4. Zalijeme vodou, mírně osolíme a dusíme doměkka.

  5. Maso mezitím osolíme, okořeníme Divočinou a Čili šípkem.

  6. Na pekáčku orestujeme nakrájenou slaninu a na tomto základě z obou stran opečeme zaječí maso.

  7. Přidáme i s vývarem mrkev se vším kořením, přikryjeme druhým pekáčkem a pečeme zruba na 200 stupních cca 2 hodiny do změknutí masa. Během pečení podle potřeby přiléváme vodu a maso podléváme výpekem.

  8. Měkké maso vyjmeme a výpek rozmixujeme ponorným mixérem. Není již třeba zahušťovat. Podáváme s bramborem, nebo bramborovým-chlupatým knedlíkem.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!