Zajíc na mrkvi
Recepty, Jiné masoSuroviny
- asi 400 g zaječího masa
- nejlépe stehno
- 1 středně velká mrkev
- lžíce másla
- 3 kuličky nového koření
- 3 kuličky jalovce
- 2 bobkové listy
- půl cibule
- koření Divočina
- koření Čili-šípek
- sůl
- 100 g slaniny
- 1/2 kyselého mléka
Postup Zajíc na mrkvi
Postup přípravy receptu
-
Zaječí maso odblaníme a naložíme do kyselého mléka nejlépe na 2 dny.
Mrkev očistíme a nastrouháme nahrubo.
Roztopíme v kastrůlku lžíci másla a na něm orestujeme nakrájenou cibuli a přidáme nastrouhanou mrkev, bobkové listy, nové koření a jalovec.
Zalijeme vodou, mírně osolíme a dusíme doměkka.
Maso mezitím osolíme, okořeníme Divočinou a Čili šípkem.
Na pekáčku orestujeme nakrájenou slaninu a na tomto základě z obou stran opečeme zaječí maso.
Přidáme i s vývarem mrkev se vším kořením, přikryjeme druhým pekáčkem a pečeme zruba na 200 stupních cca 2 hodiny do změknutí masa. Během pečení podle potřeby přiléváme vodu a maso podléváme výpekem.
Měkké maso vyjmeme a výpek rozmixujeme ponorným mixérem. Není již třeba zahušťovat. Podáváme s bramborem, nebo bramborovým-chlupatým knedlíkem.