Zablafuňky

Recepty, Omáčky

Suroviny

brambory
1/2 cibule
kmín
sůl
2-4 l (podle strávníků) vody
vývar z koření:
6 ks nové koření
10 ks celý pepř
2 ks hřebíček
3 ks bobkový list
1-2čl tymián
1/2 cibule
dále:
smetana
hladká mouka
vejce
podle chuti ocet (ale nemusí být)

Postup přípravy receptu

  1. Dáme vařit oloupané brambory spolu s půlkou cibule, přidáme kmín a sůl.

  2. Než se brambory uvaří, svaříme si koření s cibulí. Vše podle návodu, jen tymián podle vlastního uvážení. Já ho miluju, takže dám víc.

  3. Jakmile jsou brambory měkké, nalijeme přes jemné sítko vývar z koření a zahustíme záklechtkou z hl.mouky a vody. Zavaříme, přidáme smetanu, lepší je klasická než ta na vaření (kvůli nesnášenlivosti laktozy používám sojovou od Alpra). Potom zavaříme vajíčka buď celá podle počtu jedlíků nebo 1-2 rozšlehaná. Zavaříme a dochutíme podle sebe solí.

  4. Já osobně si na talíři dávám ocet.

  5. Tohle jídlo vařila moje prababička, babička, mamka a teď ho vařím já, děti ho milují.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!

Alternativy k tomuto receptu

Zobrazit další alternativy