Worchesterská krkovička na houbách a fazolkách
Recepty, Vepřové masoSuroviny
- 500 g krkovice s kostí
- 2 cibule
- 200 g hub (měla jsem mražené hřibovité)
- 200 g fazolek
- 1-2 lžíce Worcesterové omáčky
- 1 lžíce sádla (nebo olej)
- 2 lžíce hladké mouky na zahuštění a na obalení
- pepř
- sůl
Postup Worchesterská krkovička na houbách a fazolkách
Postup přípravy receptu
-
Krkovici si vykostíme a použijeme na šťávu dušenim, maso krájet na menší plátky, cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme jí na sádle(oleji) do jemně hněda.
Plátky masa si mírně naklepeme, osolíme, opepříme a protáhneme hladkou moukou, dáme nejdřív restovat na cibulku po obou stranách, zalijeme vodou, přidáme kosti, co nám zbyly z vykostění a dusíme.
Asi po půl hodině dušení přidáme houby, fazolky, worcester, dusíme dál a po chvilce zalijeme vodou s rozmíchanou moukou, dosolíme a dodusíme tak dlouho, aby nám houby i fazolky zůstaly na skus a celistvé. Kdo chce hustší šťávu přidá mouku a kdo jí chce víc přidá vodu, nakonec vyndáme vyvařené kosti.