Worchesterská krkovička na houbách a fazolkách

Recepty, Vepřové maso

Suroviny

500 g krkovice s kostí
2 cibule
200 g hub (měla jsem mražené hřibovité)
200 g fazolek
1-2 lžíce Worcesterové omáčky
1 lžíce sádla (nebo olej)
2 lžíce hladké mouky na zahuštění a na obalení
pepř
sůl

Postup přípravy receptu

  1. Krkovici si vykostíme a použijeme na šťávu dušenim, maso krájet na menší plátky, cibuli nakrájíme nadrobno a orestujeme jí na sádle(oleji) do jemně hněda.

  2. Plátky masa si mírně naklepeme, osolíme, opepříme a protáhneme hladkou moukou, dáme nejdřív restovat na cibulku po obou stranách, zalijeme vodou, přidáme kosti, co nám zbyly z vykostění a dusíme.

  3. Asi po půl hodině dušení přidáme houby, fazolky, worcester, dusíme dál a po chvilce zalijeme vodou s rozmíchanou moukou, dosolíme a dodusíme tak dlouho, aby nám houby i fazolky zůstaly na skus a celistvé. Kdo chce hustší šťávu přidá mouku a kdo jí chce víc přidá vodu, nakonec vyndáme vyvařené kosti.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!