Výborná pizza

Recepty, Pizzy

Suroviny

Těsto na 2 plechy:
3 hrnky hladké mouky
1 lžička soli
2 lžíce oleje
Kvásek:
42 g kvasnic
1 lžíce cukru
1 hrnek teplé vody
Ostatní suroviny:
olej
protlak Bazilico
sůl (málo)
bazalka
Mozzarella (v nálevu 1 ks nebo 20 dkg nastrouhané na plátky)
pak například olivy, houby...
30 dkg šunky na nudličky nebo natrhané
oregano
15 dkg Ementálu na hrubo
cca 30 dkg anglické slaniny na tenko

Postup přípravy receptu

  1. Zaděláme těsto a necháme asi 1 hod. kynout.

  2. Rozdělíme na 2 díly. Rozválíme na tenký plát asi na 2-4 mm, podle chuti, potřeme lehce olejem a protlakem, posolíme - jemně, posypeme bazalkou - výborná je čerstvá nasekaná, rozdrobíme mozzarellu, posypeme třeba olivami, houbami nebo oloupanými rajčátky, pak šunkou, oregánem, ementálem na hrubo a na konec plátkami slaniny.

  3. Pečeme při 190-200°C asi 10-15 min (nesmí být tmavá).


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!