Bábovka Velvet s mandlemi
Recepty, MoučníkySuroviny
- 3 vejce
- 1/2 hrnku třtinového cukru
- 1/2 hrnku oleje
- 1/2 hrnku mléka
- 1/2 prášku do pečiva
- 2 hrnky hladké mouky
- 2 lžíce rozpustné kávy (Jacobs velvet)
- hrst mandlí (nahrubo sekaných, loupaných)
- na vymazání a vysypání formy:
- olej
- kokos
Postup Bábovka Velvet s mandlemi
Postup přípravy receptu
-
Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme kávu a mandle.
Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.
Bábovku můžeme polít citrónovou polevou. Šťáva z 1 citronu, 180 g moučkového cukru, 1 lžíce vroucí vody. Šťávu z citronu smíchanou s vodou třeme s prosátým moučkovým cukrem dokud není poleva lesklá a cukr rozpuštěný. Pokud je poleva moc řídká, přidáme moučkový cukr.