Bábovka Velvet s mandlemi

Recepty, Moučníky

Suroviny

3 vejce
1/2 hrnku třtinového cukru
1/2 hrnku oleje
1/2 hrnku mléka
1/2 prášku do pečiva
2 hrnky hladké mouky
2 lžíce rozpustné kávy (Jacobs velvet)
hrst mandlí (nahrubo sekaných, loupaných)
na vymazání a vysypání formy:
olej
kokos

Postup přípravy receptu

  1. Vejce vyšleháme s cukrem do husté pěny, přidáme olej, mléko, mouku smíchanou s práškem do pečiva. Nakonec lehce vmícháme kávu a mandle.

  2. Těsto nalijeme do vymazané a vysypané formy a pečeme ve vyhřáté troubě prvních 20 minut na 150 - 160 °C. Potom přidáme na 180 °C a dopékáme asi 20 - 30 minut. Zkusíme špejlí, jestli je uvnitř hotová.

  3. Bábovku můžeme polít citrónovou polevou. Šťáva z 1 citronu, 180 g moučkového cukru, 1 lžíce vroucí vody. Šťávu z citronu smíchanou s vodou třeme s prosátým moučkovým cukrem dokud není poleva lesklá a cukr rozpuštěný. Pokud je poleva moc řídká, přidáme moučkový cukr.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!