Vrstvený koláč
Recepty, MoučníkySuroviny
- Těsto:
- 28 dkg polohrubé mouky
- 5 dkg moučkového cukru
- 1 prášek do pečiva
- 200 ml kysané smetany
- 1 dcl oleje
- necelý 1 dcl mléka
- citronová kůra
- Náplň tvarohová:
- 1 tvaroh
- 1 vejce
- citronová kůra
- 1 vanilkový cukr
- 1 lžíce rumu
- cukr podle chuti
- Náplň povidlová:
- povidla
- rum
- badyán
- skořice
- vanilkový cukr
- 4 jablka nastrouhat na hrubo
- Drobenka:
- polohrubá mouka
- vanilkový cukr
- moučkový cukr
- vlažné sádlo
Postup Vrstvený koláč
Postup přípravy receptu
-
V míse promícháme sypké ingredience, vyklopíme kysanou smetanu, přidáme 1 dcl oleje a necelý 1 dcl mléka. Zpracujeme těsto, jde to moc pěkně.
Pak si vymažeme plech sádlem a těsto rukama rozprostřeme. Trochu jsem si ruce namočila ve vodě, jde to pak líp.
Dáme první náplň povidlovou, potom tvarohovou a nakonec nastrouháme jablka a posypeme vanilkovým cukrem a skořicí a už nesladím.
Nakonec posypeme drobenkou. Pečeme 20- 25 min.