Vrstvený koláč

Recepty, Moučníky

Suroviny

Těsto:
28 dkg polohrubé mouky
5 dkg moučkového cukru
1 prášek do pečiva
200 ml kysané smetany
1 dcl oleje
necelý 1 dcl mléka
citronová kůra
Náplň tvarohová:
1 tvaroh
1 vejce
citronová kůra
1 vanilkový cukr
1 lžíce rumu
cukr podle chuti
Náplň povidlová:
povidla
rum
badyán
skořice
vanilkový cukr
4 jablka nastrouhat na hrubo
Drobenka:
polohrubá mouka
vanilkový cukr
moučkový cukr
vlažné sádlo

Postup přípravy receptu

  1. V míse promícháme sypké ingredience, vyklopíme kysanou smetanu, přidáme 1 dcl oleje a necelý 1 dcl mléka. Zpracujeme těsto, jde to moc pěkně.

  2. Pak si vymažeme plech sádlem a těsto rukama rozprostřeme. Trochu jsem si ruce namočila ve vodě, jde to pak líp.

  3. Dáme první náplň povidlovou, potom tvarohovou a nakonec nastrouháme jablka a posypeme vanilkovým cukrem a skořicí a už nesladím.

  4. Nakonec posypeme drobenkou. Pečeme 20- 25 min.


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!