Vnoučkův chleba se špaldou

Recepty, Domácí pekárna

Suroviny

380-390 ml vody
2 lžičky oleje
2 lžičky soli
2-3 lžičky drceného kmínu
1 lžička cukru
100 g žitné chlebové mouky
100 g pšeničné chlebové mouky
100 g hladké špaldové mouky
300 g hladké mouky
10 g droždí
2 lžíce otrub
vrchovatá lžíce žitného kvásku

Postup přípravy receptu

  1. Suroviny dáme do veliké pekárny, nejprve tekuté, pak sypké - nahoru na mouku droždí a kvásek - a použijeme program Základní (Klasik).

  2. Chleba je velký, poměrně dost lehký a tmavý. Půjde udělat i v celokváskové verzi, bez droždí.

  3. Pokud nemáte (nebo nechcete dát) otruby, můžete je vynechat, ale je potřeba dát o 20-30 g (ml) vody méně. Už několikrát jsem si všimla, že s otrubami má chlebík z pekárny vrchní kůrku zabarvenou jakoby do červena.....


Líbí se vám recept? Sdílejte recept!