Vnoučkův chleba se špaldou
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- 380-390 ml vody
- 2 lžičky oleje
- 2 lžičky soli
- 2-3 lžičky drceného kmínu
- 1 lžička cukru
- 100 g žitné chlebové mouky
- 100 g pšeničné chlebové mouky
- 100 g hladké špaldové mouky
- 300 g hladké mouky
- 10 g droždí
- 2 lžíce otrub
- vrchovatá lžíce žitného kvásku
Postup Vnoučkův chleba se špaldou
Postup přípravy receptu
-
Suroviny dáme do veliké pekárny, nejprve tekuté, pak sypké - nahoru na mouku droždí a kvásek - a použijeme program Základní (Klasik).
Chleba je velký, poměrně dost lehký a tmavý. Půjde udělat i v celokváskové verzi, bez droždí.
Pokud nemáte (nebo nechcete dát) otruby, můžete je vynechat, ale je potřeba dát o 20-30 g (ml) vody méně. Už několikrát jsem si všimla, že s otrubami má chlebík z pekárny vrchní kůrku zabarvenou jakoby do červena.....