Vločkové housky
Recepty, Domácí pekárnaSuroviny
- Na omládek:
- 110 ml (g) vlažné vody
- lžička Sladěnky nebo Sladovitu
- 140 g hladké mouky
- 21 g droždí
- Dále:
- 160 ml (g) vody
- 1,5 lžičky soli
- 4 lžíce oleje
- 100 g ovesných vloček
- 50 g pšeničné celozrnné mouky jemné
- 220-230 g hladké mouky
Postup Vločkové housky
Postup přípravy receptu
-
Suroviny na omládek necháme pekárnou jen vymíchat, bez předehřevu a pak, v zavřené pekárně, i 45 minut nakynout.
Přidáme zbytek všech surovin a opět necháme bez předehřevu těsto jen umíchat a pak vykynout. Vykynuté vytáhneme na pracovní desku, propracujeme, rozdělíme na 8 dílků, z každého vytvarujeme bulku a všechny necháme asi 10-15 minut odpočinout.
Pak z každé bulky vyválíme dlouhý pramen a upleteme housku. Všechny je necháme na plechu s pečícím papírem nebo fólií dobře nakynout, lehce potřeme vodou, můžeme sypnout vločkami a ve vyhřáté troubě upečeme (190°C/asi 20 min).